Rizeliler Maltepe'yi salladı!

fiogf49gjkf0d

Rizeliler Maltepe'yi salladı!

Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunun birlikte düzenlediği, 9. Rize Tanıtım Günleri'ne 4 günde 1,5 milyon ziyaretçi katıldı. Rize insanının karakteristik özelliklerinin ön plana çıkarıldığı tanıtım günlerine katılan ziyaretçiler festival alanından mutlu ayrıldı.

Bu yıl 9.su düzenlenen Rize Tanıtım Günleri için Maltepe Sahil Etkinlik alanında hazırlanan festival atmosferi gelen ziyaretçileri adeta büyüledi. Kemençeden tuluma, atmacadan ahşap arabalara, otantik dönme dolaptan Rize bezi dokuma tezgahlarına, muhlamadan Rize kavurmasına kadar kültürel obje ve lezzetlerinin sergilendiği festivale Rizelilerin ve İstanbul'da yaşayan farklı memleketlilerin ilgisi hayli yoğundu.

14 Nisan Perşembe günü açılışı yapılan 9. Rize Tanıtım Günleri 17 Nisan Pazar akşamı muhteşem bir final konseri ile son buldu. 

Aylar öncesinden başlayan hazırlıkların sonunda "Sizi çaya bekliyoruz" sloganı ile İstanbulluları davet edildiği 9. Rize Tanıtım Günlerine rekor sayıda katılım gerçekleşti. Otopark verilerinden yola çıkılarak edinilen bilgiye göre festivale 1,5 milyonu aşkın İstanbullu ziyaret etti. Havanın güzel olmasının da etkisi ile güzel bir atmosferde gerçekleşen Rize Tanıtım Günlerinin en mutlu edici yönü ise hiç bir olumsuz vakanın yaşanmamış olmasıydı. Rizeliler Maltepe'yi salladı!

Festival sonunda bir değerlendirme yapan RİDEF Genel Başkanı Celal ERDOĞAN "Rize'ye yakışan büyüklükte bir organizasyonu hiç bir olumsuzluk yaşamadan sonlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız doğduğumuz topraklar olan Rize'yi hakkettiği ölçekte tanıtmaktı. Bunun yanı sıra birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zaman diliminde yek vücut bir tablo ortaya koymaktı. Terör olayları ve patlayan bombalarla insanımıza korku salmaya çalışan, insanımızı kapalı kapılar ardına hapsetmeye çalışanlara karşı hayatımızın normal seyrinde olduğunu göstermekti. Bizi yalnız bırakmayıp festival alanına gelen 1,5 milyon insan korkmadığını göstererek oynanmak istenen oyunu bozmuştur. Ben önce festivalimize katılan ziyaretçilerimize, ardından RİDEF yönetimine , destek veren sponsorlara, festivalimize Rize'den katılan kurum ve kuruluşlara ilgi gösteren basın mensuplarımıza, sahne alan sanatçılarımıza kısaca katkı sağlayan, emek sarf eden bütün kardeşlerime teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl daha büyük bir Rize Organizasyonu için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.


Paylaş


Paylaş