12 Rize Günleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

 

Rize Valimiz Kemal Çeber başkanlığında İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan "12. Rize Günleri" bilgilendirme toplantısı yapıldı.
29.03.2022

Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonluğunda ve Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) paydaşlığında 25-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek 12. Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Valiliği Ayder toplantı salonun gerçekleştirilen toplantıya Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kurum müdürleri, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası temsilcileri katıldı.

Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Başkanı Hasan Başça 12. Rize günlerinin konsepti ve içeriği ile ilgili bilgilere vererek, “12.sini düzenleyeceğimiz Rize tanıtım günlerini “7 Bölge 7 Renk Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” sloganı ile yapacağız. İlimizin tanıtımı adına çok önemli organizasyonlar gerçekleştireceğiz. İlimize ait yöresel yemekler yapılıp ikram edilecek. Tahta araba yarışı, çay demle ve çay içme yarışları yapılarak çeşitli ödüller verilecek. Doğasıyla kendine hayran bırakan ilimizin doğa sporlarıyla ilgili tanıtımları gerçekleştirilecek. Arıcılık, Off Road, Atmaca Evi, Su Değirmeni stantları ve nayla Rize müzesi kurulacak.

Geçmişten günümüze gelen değerlerimizin sergilendiği alanlar olacak.  Yine ilimizin coğrafi işaret almış ürünlerini orada tanıtacağız. Rize tarihine dair fotoğraflar ve kitaplar sergilenecek. Rizeli yazarlarımız ile Rize’nin tarihi ve kültürüne dair söyleşiler düzelecek. Kısacası ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber sunumun ardından yaptığı konuşmada Rize Valiliğinin himayesinde Kaymakamlıklar, Belediyeler ve kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonla Rize’mizin en güzel şekilde tanıtımı için hazırlıkların yapıldığını ve çok güzel bir organizasyonun gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti.

Vali Çeber, 12. Rize tanıtım günleri ile Rize'nin tarihini, kültürünü, mutfağını ve bütün değerlerinin İstanbul’a taşınacağını belirterek, “Tanıtım günlerinde yapılacak etkinlikler ve açılacak stantlarla ilimizi anlatan he türlü materyal insanların beğenisine sunulacak. Yakında Havalimanımız bitiyor. Artık Rize’ye ulaşım daha da kolaylaşacak. Dolaysıyla ilimizin var olan turizm potansiyelini artırmak, ekonomisine katkıda bulunmak ve ilimizin tanıtımını sağlamak adına yapılan bu etkinlikleri çok önemsiyoruz.  İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak ve ilimiz en güzel şekilde tanıtılacak” dedi.

 

 

 


Paylaş


Paylaş