Cumhurbaşkanımız 11.Rize Tanıtım Günlerine Teşrif Ettiler

 

Cumhurbaşkanımız 11.Rize Tanıtım Günlerine Teşrif Ettiler
İstanbul / Maltepe - 20 Ekim 2019
Kemal Ermiş

Rize Valiliğinin himayeleri ve Rize Dernekler Federasyonu’nun (RİDEF) organizasyonu ile “Kardeşçe Buluşalım, Çayla Sohbet Edelim” sloganıyla, “Yaylaların ve yağmurun şehri Rize İstanbul’da” ana temasıyla düzenlediğimiz 11.Rize Tanıtım Günlerinin Sosyal sorumluluk projesi olan “Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı” özel programına teşrifleriyle bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımızı arz ederiz.

11.Rize Tanıtım Günlerinin organizasyonunun amacı kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak, yerel ve kültürlerimizi tanıtmak, kent kültürüne entegre etmek, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, gönül köprüleri kurarak kardeşlik hukukunun güçlenmesine vesile olmak, tarihini ve kültürünü bilen insan odaklı milli birey yetiştirmek ve milli direniş davasının muzaffer olmasına hizmet etmektir.

Akademik Çalışmalar Yapıldı

11. Rize Tanıtım Günlerinde önceki yıllara göre daha nitelikli ve bütünleşik projeler hazırlandı. Rize’mizin ilçelerinin tanıtımlarının yanı sıra Kültür, Sanat, Turizm, Folklor tanıtımları, yöresel lezzet sunumlarının yanında akademik çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri ve kardeşlik buluşmaları yapıldı. Genç Ridef tarafından Zihinlerde Bilgi Gönüllerde Sevgi Oturumu ve Ridef Kadın Kolları KaradenİZ Bırakan Anneler Projesini gerçekleştirdi.

Milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, kardeşlik hukukunu güçlendirmek için Elazığ Dernekler Federasyonu ile “Kardeşliğin Adı Gakkoş Çay ve Muhabbetin Tadı Ne Hoş” programı yapıldı.

Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı

Rize’nin ve Türkiye’nin ortak değeri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında vermiş oldukları sigara ile mücadele kampanyasına 11.Rize Tanıtım Günleri içerisinde “Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı” programı için özel bir gün ayırmak suretiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemiş olduğu “Bugün burada bir karar vermemiz lazım. Bu melaneti bırakalım, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda. Yazıktır, günahtır. Bu israf. Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır.” Sözlerine istinaden Ridef Rize Dernekler Federasyonu olarak Cumhurbaşkanımızın mücadelesinin tekrar yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Rabiamıza Daha Çok Sarılacağız

Ridef Rize Dernekler Federasyonuna bağlı 43 dernek olarak Türkiye'nin ve Türk Milleti’nin başını daima dik tutacağız. Rengini şehitlerimizin kanlarından alan al bayrağımızı daha büyük bir gururla dalgalandıracağız. Bağımsızlığımızın timsali olan ezanlarımızı daha gür bir nida ile okuyacağız. Her karışında bir şehidin yattığı vatanımızı daha çok seveceğiz. Kardeşlik türkülerimizi daha büyük bir coşkuyla söyleyeceğiz. İstikbalimizin teminatı olan rabiamıza daha çok sarılacağız.

Barış Pınarı Harekatını Destekliyoruz

Suriye sınırında kurulmaya çalışılan terör koridoruna öldürücü darbeyi indirdiğimiz Barış Pınarı Harekâtı sayesinde hem ülkemizin kendi güvenliğini hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünü garanti altına alacak hayati önemde bir adım atmıştır. Ridef Rize Dernekler Federasyonu ve bağlı 43 dernek olarak devletimizin ve ordumuzun her daim yanında ve destekçisiyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paylaş


Paylaş