Güngören Rizeliler Derneği Açıldı

fiogf49gjkf0d

Güngören Rizeliler Derneği’nin Açılışı Yapıldı

Güngören Rizeliler Derneği birlik ve beraberliğin göz kamaştırdığı görkemli bir törenle açılışı yapıldı.

Güngören Rizeliler Dernek Başkanı Nevzat Yazıcı, açılış konuşmasında Güngören’de yaşayan Rizelilerin arasında birlik ve beraberliği artırmak için kısa bir süre önce dernek kurduklarını belirterek düzenlenen açılış töreniyle birlikte dernek hizmet binasını hemşerilerinin hizmetine açtıklarını söyledi.

Güngören’de yaşayan Rizeli hemşerilerimizle, Rize’yi, Rizelileri seven insanların bir araya gelmesine vesile olacak olan dernek binasının irtibat bürosunun açılışını yapmak üzere olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Nevzat Yazıcı, akrabalık ve hemşerilik bağları kuvvetli olan insanlarımızın bu yüce değer ve duygularını Güngören’de yaşatmak ve güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Çeşitli nedenlerle memleketinden ayrılmış olup, Güngören’e yerleşmiş olan Rizelileri yalnızlık duygusundan kopararak, Güngören Rizeliler Derneği çatısı altında bütünleştirmek istediklerini ifade eden Yazıcı, “Derneğimizin ve hemşerilerimizin varlığını ve ağırlığını, sevinçlerini ve tasalarını paylaşmak, bütün hemşerilerimiz arasında olması gereken yardımlaşma ve dayanışma için lüzumlu olan diyalogu ve iletişimi sağlamak bizlerin üzerinde bir borçtur. İstanbul’da bulunan diğer Rizeli Dernekleri ile sürekli iletişim ve dayanışma içerisinde bulunacak derneğimiz çatısı altında Güngören’de bulunan tüm Rizeli ve Karadenizli hemşerilerimizi birlik ve bütünlük oluşturmak üzere derneğimize üye olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan ve diğer ilgililerin de yaptıkları konuşmaların ardından dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında ise misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulduktan sonra kemençe ve tulum eşliğinde horon eden davetliler, gönüllerince doyasıya eğlendi.

 

 


Paylaş


Paylaş