Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de

fiogf49gjkf0d

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de Toplu Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de, 122 milyon lira yatırım bedeli olan 26 eser ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon'daki programları için bugün öğle saatlerinde Trabzon'dan helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı ve Rizeli kalesinde atılan top atışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 122 milyon liralık 26 ayrı eserin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kadirşinaslığınız, ahde vefanız için, samimi sevginiz ve desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bilhassa, 10 Ağustos seçimlerinde 81 il içinde verdiğiniz yüzde 81’lik destekle, bu kardeşinize sahip çıktığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, "Biz eserlerle yad edileceğiz. Bunun için bu yoldayız. Rize’ye geçtiğimiz 12 yılda eski rakamla 9 katrilyon yatırım yaptık… Ovit Tüneli şuanda yarılandı. Devam ediyor. 14 km bir tünel, 14 km bir tünel. Ovit Tüneli bittiği anda o aşılmaz denilen dağlar, karda kışta gidilmez denilen Erzurum açılacak mı? biz işte buyuz. Birileri laf üretiyor bizde iş üretiyoruz farkımız bu. Ulaşımda eksik kalmasın istedik. Rize ve Artvin’in kullanacağı havalimanı için çalışmalara başladık. Ardeşen-Pazar arasında denize havaalanına yapacağız. Yaş çay için 4,2 katrilyon lira ödendi. Çayda prim desteğini 7 kat arttırdık. 1,3 katrilyon ödeme yaptık” şeklinde konuştu.


Toplu açılış töreninde hizmete giren yatırımlara destek olan hayırseverlere plaket verilerek teşekkür edilirken, törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek ile çok sayıda davetli katıldı.


Paylaş


Paylaş