Üsküdar Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali kapanışı muhteşem oldu

“Üsküdar Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali” kapanışı muhteşem oldu

17 Mart Cuma günü açılışı yapılan ve on gün süren “Üsküdar Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali” ihtişamlı programla son buldu. Her günü farklı bir tema ile düzenlenen festivalin son gününe kadın eli dokundu. Gönül Köprüsü Kardeşlik Buluşmaları ve Evrensel Kadın Hakları temalı gece kadınların yapmış oldukları Türk tarihinde kadınların önemini konu alan söyleşi ile başladı. 

Verilen aradan sonra protokol konuşmalarına geçilirken sahneye ilk çıkan RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK oldu. Sözlerine; Ev sahibi olarak Üsküdar’ın kapılarını Anadolu’nun Kardeşliğine açan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN‘e ve on gün boyunca soğuğa ve yağmura aldırış etmeden bu kardeşlik buluşmasında etkinlik alanını tıklım tıklım dolduran insanlara teşekkür ederek başladı. Her gününde farklı yörenin rüzgârlarının estiği festivalin ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde bize moral olduğunu ve unutulanlarımızı bize hatırlattığına değinen ALBAYRAK havanın soğuk olmasından dolayı konuşmasını kısa tuttu. 

Ardından TSTK Başkanı ve RİDEF Onursal Başkanı Hasan EKŞİ, Ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE, AK Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Rize gelini olan Ravza KAVAKÇI KAN konuşmalarını yaparken son olarak programa eşiyle beraber katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI sahneye çıktı. 

YAZICI konuşmasında; Anadolu’nun aynası Üsküdar ve kardeşliğin simgesi Rize’nin böyle bir birleştirici etkinlikte bir araya gelmesi ve bu etkinliğin amacına ulaşması kendisini fazlasıyla memnun ettiğinden bahsederken Üsküdar Belediyesine ve RİDEF ‘e teşekkür etti. Kendisine plaketini RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK taktim etti. 

RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK ‘ın daveti üzerine sahneye gelen Hilmi TÜRKMEN, Ekrem YÜCE, Mustafa GÜLER ve Organizasyon komisyon üyelerine plaketlerine Hayati YAZICI takdim etti.

Gecenin ve Üsküdar Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali’nin kapanışını Hülya Polat kemençe ve tulum eşliğinde yaptı.

 

 

 


Paylaş


Paylaş